بردگیم Welcome To
دبرنای استراتژیک؛ برترین بازی کژوال (تفننی) سال ۲۰۱۸
در این مقاله بردگیم Welcome To را به همراه ارائه فایلهای چاپی آن معرفی میکنیم که یکی از محبوبترین و بهترین بازیهای سبک «تاس بریز و بنویس» یا Roll and Write است.
کمتر پیش میاد؛ گاهی اوقات با بازیای طرف میشی که نه از خودش، نه از طراحش و نه حتی از ناشرش کمترین انتظاری نداری، ولی به طرز خوشایندی غافلگیرت میکنه. به ویژه این که در نگاه اول، بازی به نظرت خیلی ساده و سردستی بیاد و صرفا برای این سراغش رفتی چون وقت، یا حال و حوصله بازی طولانیتر و عمیقتری رو نداشتی.
احتمالا تا به حال حدس زدید که Welcome To دقیقا یکی از همین دست بازیها است. آنچنان مورد استقبال قرار گرفت که در خیلی از فهرستهای بازیهای برتر سال که منتقدین بردگیم در پایان ۲۰۱۸ منتشر کردند جا داشت؛ از جمله در فهرست بازیهای «جیمی استگمایر» طراح بردگیم Scythe (تمامی فهرستهای بردگیمهای برتر سال ۲۰۱۸ که Welcome To در اونا حضور داره رو میتونید در این پیوند ببینید). جز این، همزمان با نوشتن این مطلب از طرف مجله Casual Game Insider، که ویژه بازیهای رومیزی است، به عنوان برترین بازی کژوال یا تفننی سال ۲۰۱۸ هم انتخاب شد
حالا چی هست؟!
خاطرتون هست چند وقت پیش یه خانواده از بازیهای رومیزی با نام غریب «تاس بریز و بنویس» (Roll and Write) رو بهتون معرفی کردیم؟ اگر اهل طراحی بازی باشید، شاید به خاطر بیارید که کمی بعد خبر مسابقه طراحی بازیهای «تاس بریز و بنویس» در سطح جهانی رو هم منتشر کردیم که چند نفر از شما هم با شرکت در اون مسابقه، ما اهالی رومیز رو حسابی خوشحال کردید
خلاصهاش کنم، بردگیم Welcome To هم متعلق به همین خانواده از بازیها است؛ با این تفاوت نسبتا کوچک که شما در این بازی به جای تاس ریختن، کارت میکشید!
پس چه چیزی این بازی رو انقدر خاص کرده؟
مهمترین نکته بازی اینه که به خاطر ترکیبهای متنوع کارتها، به دفعات میتونید بازی کنید و هر دفعه استراتژی جدیدی در بازی در پیش بگیرید و در نتیجه تجربه کاملا متفاوتی داشته باشید.
از طرفی اشتراک تمامی بازیهای قلم کاغذی در اینه که حس نوستالژیکی دارند (اسم فامیل، نقطه بازی، کشتی جنگی یا حتی «ایکس او» رو به یاد بیارید). در مورد Welcome To این نوستالژی در ترکیب با طراحی گرافیکی جذاب بازی و این که شما با خط کشیدن و شماره گذاری دارید محله خودتون رو درست میکنید، این لذت نوستالژیک رو دو چندان میکنه.
در نهایت این که زمان بازی سرجمع نیم ساعت بیشتر نیست. روی جعبه بازی هم نوشته ۱ الی ۱۰۰ نفر! ولی واقعیت اینه که تنها عوامل محدود کننده تعداد بازیکنان، تعداد ورقهایی است که چاپ کردید یا تعداد خودکار/مدادی است که به همراه دارید. برای کسانی که طرفدار پر و پا قرص بازیهای رقابتی هستند، این تعداد بازیکن میتونه نشانه این باشه که بازی تعامل چندانی نداره. با تایید این مسئله این رو هم میگم که به عنوان یک بازیکن رقابتی، نبود تعامل در بازی Welcome To اصلا برای من آزار دهنده نبوده؛ دلیلش هم زمان کوتاه و جذابیتهای دیگری است که بازی داره.
پیش از این که ویدیوی آموزشی رو با هم ببینیم، نکتهای که در ویدیو جا افتاده رو بگم و اونم این که حتما پیش از شروع بازی، برای محله خودتون اسم انتخاب کنید. دلیلش رو خودتون به زودی در حین بازی خواهید فهمید.