خانوادگی, کارتی, میهمانی

UNO

UNO

معرفی بازی Uno و روش انجام بازی

بازی Uno که در زبان ایتالیایی و اسپانیایی به معنی “یک” است، توسط Merle Robbins در سال ۱۹۷۱ طراحی و ساخته شد. ایده این بازی همان ایده‌ی اصلی Crazy Eight است که در ایران به نام هفت خبیث شناخته می‌شود. در ابتدای کار بازی صرفا برای سرگرمی‌های خانوداگی بوده و فروش آن مطرح نبود. اما در سال ۱۹۸۱ Robins با چند هزار دلار سرمایه ای که داشت، ۵۰۰۰ نسخه از این بازی را تولید کرده و در آرایشگاه خود به فروش رساند. از طرفی دیگر پسر Robbins به نام Ray که یکی از اساتید دانشگاه اوهایو بود، این بازی را به شاگردان خود معرفی کرد.

به این ترتیب، بازی Uno معروف شده و در نهایت لایسنس آن به شرکتی به قیمت پنجاه هزار دلار فروخته شد. ۱۰ سنت از فروش هر نسخه به صاحب اصلی طرح تعلق داشت.

Robbins در سال ۱۹۸۴ فوت کرد ولی تا به حال بیش از ۱۵۱ میلیون نسخه از این بازی در بیش از ۸۰ کشور دنیا فروخته شده و شرکت Mattel حق چاپ بازی را در اختیار دارد.

 

 

مشخصات بازی

نوع: خانوادگی

مکانیزم های بازی: مدیریت کارت

تعداد بازیکن: ۲ الی ۱۰ نفر (بهترین تعداد ۴ الی ۶ نفر)

سن بازیکن: +۶

مدت زمان بازی: ۳۰ دقیقه

سختی بازی: یادگیری قوانین بازی در کمتر از ۱۰ دقیقه

کیفیت قطعات: خوب

 

مقدمه

بسیاری از شما باید با بازی هفت خبیث (برای یادگرفتن آن به بزرگان فامیل مراجعه کنید) آشنا باشید. یک بازی کارتی محبوب و خانوادگی که هدف ساده‌ای دارد. بازیکنی که کارت های در دستش زودتر خالی شود، برنده است. در حین انجام بازی هم قوانین مختلفی برای افزایش (جریمه) یا کاهش (پاداش) تعداد کارت وجود دارد.

هدف ما از این مطلب معرفی بازی Uno است که شباهت‌های زیادی به هفت خبیث دارد ولی شاید بتوان گفت تغییراتی که در این بازی داده شده، هیجان آن را چند برابر کرده است.

 

محتویات داخل بسته

– ۱۰۸ کارت شامل ۱۹ کارت آبی، ۱۹ کارت قرمز، ۱۹ کارت سبز و ۱۹ کارت زرد اعداد ۱ الی ۹

– ۸ کارت Draw به رنگ های آبی، قرمز، سبز و زرد

– ۸ کارت Reverse به رنگ های آبی، قرمز، سبز و زرد

– ۸ کارت Skip به رنگ های آبی، قرمز، سبز و زرد

– ۴ کارت Wild

– ۴ کارت Wild Draw

 

شروع بازی

در ابتدای بازی همه کارت ها بر خورده و به هر نفر ۷ کارت داده می‌شود. بقیه کارت ها در مرکز صفحه بازی طوری قرار داده می‌شود که تصویر آن‌ها مشخص نباشد.

شروع بازی به این صورت است که یکی از کارت های انبار (کارت های اضافی) برگردانده شده و بازی از سمت راست کسی که کارت ها را پخش کرده آغاز می شود. در این هنگام یکی از ۲ حالت زیر رخ می‌دهد :

– کارت دارای عدد و رنگ باشد.

در این حالت شخصی که نوبت بازی در اختیار اوست باید از کارت های انتخاب شده، کارتی را قرار دهد که عدد، رنگ یا سمبل روی آن با کارت روی زمین یکی باشد.
مثلا اگر کارت روی زمین ۷ قرمز باشد، شخص می تواند هر کارت ۷ یا هر کارت قرمز را بر روی آن قرار دهد.

اگر بازیکن در نوبت خود نتواند کارتی را از دست خود خارج کرده و در بازی قرار دهد، باید یکی از کارت های انبار را بر دارد و به دست خود اضافه کند. اگر کارت برداشته شده، قابل بازی کردن باشد، می تواند آن را به بازی اضافه کند. در غیر این صورت نوبت نفری بعدی می رسد. ممکن است به دلایل مختلف بازیکن نخواهد از کارت های خود استفاده کند. در این حالت وی باید یکی از کارت های انبار را به دست خود اضافه کند.

– کارتی که نمایش داده می شود، از کارت های بدون عدد باشد.

در بازی Uno  کارت هایی وجود دارد که سمبل خاصی بر روی آن هاست.

 

– Draw: هر موقع که این کارت بر روی زمین قرار داده شود، نفر بعدی باید ۲ کارت از کارت های انبار برداشته و در آن نوبت بازی نکند. از کارت Draw فقط در زمانی می توان استفاده کرد که رنگ آن با رنگ روی زمین یکی باشد.
در صورتی که در ابتدای بازی این کارت شروع کننده شود، نفر اول باید ۲ کارت برداشته و نوبت نفر بعد می شود.

– Reverse: هر موقع که این کارت بر روی زمین قرار داده شود، جهت بازی عوض می شود. یعنی اگر تا آن زمان بازی در حالت عقربه های ساعت بوده است، از آن به بعد خلاف عقربه های ساعت می شود. از کارت Reverse فقط زمانی می توان استفاده کرد که رنگ آن با رنگ کارت روی زمین یکی باشد.
همچنین اگر این کارت شروع کننده باشد، بازی از سمت چپ پخش کننده کارت ها انجام می شود.

– Skip: هر موقع که این کارت بر روی زمین قرار داده شود، نفر بعدی نمی تواند بازی کند و نوبت خود را از دست می دهد. . از کارت Skip فقط در زمانی می توان استفاده کرد که رنگ آن با رنگ روی زمین یکی باشد.
همچنین اگر این کارت شروع کننده باشد، بازی از نفر دوم سمت راست پخش کننده کارت آغاز می شود.

– Wild: هر موقع که این کارت بر روی زمین قرار داده شود، بازیکن می تواند اعلام کند که بازی از این به بعد با چه رنگی ادامه پیدا کند. (مثلا اگر ۷ قرمز بر روی زمین باشد، شخصی که کارت Wild را بر روی آن قرار داده می تواند بگوید که از این به بعد بازی با رنگ آبی ادامه داشته باشد.) از کارت Wild در هر زمانی می توان استفاده کرد و مهم نیست چه کارتی بر روی زمین باشد.
اگر این کارت شروع کننده باشد، نفر سمت راست پخش کننده کارت مشخص می کند که بازی با چه رنگی انجام شود.

– Wild Draw: یکی از بهترین کارت های بازی است که می تواند در نتیجه بازی تاثیر زیادی داشته باشد. هر موقع که این کارت بر روی زمین قرار داده شود، بازیکن می‌تواند اعلام کند که بازی از این به بعد با چه رنگی ادامه پیدا کند و نفر بعدی نیز باید ۴ کارت از کارت های انبار بردارد. این کارت فقط زمانی می تواند روی زمین قرار داده شود که شخص نتواند با باقی کارت ها بازی را ادامه دهد. (مثلا اگر بر روی زمین ۷ قرمز قرار داده شده باشد و در دست آن شخص عدد ۷ یا کارت قرمز دیگری وجود نداشته باشد، وی می تواند از Wild Draw استفاده کند.)
البته این امکان وجود دارد که شخص به صورت غیر قانونی از کارت استفاده کند و اگر بعدا مشخص شود که وی می توانسته کارت های دیگری را بازی کند ولی از Wild Draw استفاده کرده، جریمه خواهد شد.
همچنین اگر این کارت شروع کننده باشد، کارت در بین کارت های انبار قرار داده شده و کارت دیگری برای شروع انتخاب می شود.

 

برنده بازی

برنده بازی Uno شخصی است که به ۵۰۰ امتیاز برسد.
روش شمردن امتیاز ها به این صورت است که بعد از تمام شدن کارت هایی که در دست بازیکن وجود دارد، بقیه‌ی بازیکن‌ها کارت‌های خود را نمایش داده و بر اساس آن‌ها به نفر اول امتیاز داده می شود.

امتیاز دهی به صورت زیر است:
– امتیاز همه‌ی کارت های اعداد ۰ تا ۹ برابر با عدد آن هاست.
– به ازای هر کارت ویژه ۲۰ امتیاز محاسبه می شود.

 

جریمه ها

در بازی Uno قوانین ویژه ای در نظر گرفته شده که باعث جذاب تر شدن آن می شود :

– هر بازیکن زمانی که فقط یک کارت در دست دارد، باید از کلمه Uno (تک برگ) استفاده کند. یعنی وقتی که او از دو کارت باقی مانده یکی را بر روی زمین می گذارد، باید بلند بگوید “تک برگ”.
اگر این کار انجام نشود، او باید یک کارت از کارت های انبار به عنوان جریمه به دست خود اضافه کند.

– اگر بازیکنی به بازیکن دیگر پیشنهاد دهد که چه کارتی را بازی کند، باید ۲ کارت به عنوان جریمه از انبار کارت ها به دست خود اضافه کند.

– اگر بازیکنی کارتی را به اشتباه بازی کند، باید کارت اشتباه را به اضافه ۲ کارت از انبار کارت ها به دست خود اضافه کند و نوبت خود را از دست می دهد.

– اگر کسی بدون در نظر گرفتن قانون Wild Draw از کارت مورد نظر استفاده کند و بعدا این موضوع مشخص شود، باید ۴ کارت از روی زمین بردارد. تنها شخصی که به دلیل Wild Draw مجبور شده است که ۴ کارت از زمین بردارد، حق دارد این موضوع را عنوان کند. در این حالت کارت های بازیکنی که Wild Draw را بازی کرده نمایش داده شده و در صورتی که شخص اتهام زننده، اشتباه کرده باشد، علاوه بر ۴ کارت باید ۲ کارت دیگر نیز از انبار کارت ها بردارد.

 

قوانین ویژه بازی ۲ نفره

تمامی قوانین بالا در بازی Uno به صورت ۲ نفره نیز رعایت می شود؛ تنها باید به نکات زیر توجه داشت :

– معنی کارت های Reverse و Skip برابر می شود.

– هر کسی که از کارت Skip استفاده کند، باید کارت بعدی را نیز بر روی زمین بگذارد.

– هر کسی که از کارت Wild Draw یا Draw استفاده کند، بعد از اینکه نفر دوم کارت های اضافه را از زمین برداشت، به بازی ادامه می دهد.

 

حرف آخر

Uno یکی از بازی های عالی در سبک کارتی‌ست که شما می توانید در زمان بسیار کوتاهی آن را یاد گرفته و بازی کنید. یکی از جالب ترین اتفاق هایی که در طول بازی ممکن است رخ دهد، استفاده از کارت های Draw یا Wild Draw بر روی همدیگر است. بدین صورت که مثلا اگر شخص اول یک کارت Draw استفاده کند و شخص دوم نیز کارت Draw را بر روی زمین بیندازد، نفر سوم باید ۴ کارت بردارد. فایده‌ی این قوانین این است که می‌توان جلوی کسی را که از همه پیشی گرفته و کارت هایش رو به اتمام است، گرفت.

بازی Uno یک بازی مبتنی بر شانس و کمی استراتژی‌ست که می تواند بدون تکراری شدن، سال های زیادی شما را سرگرم کند.

دیدگاهتان را بنویسید