تعادلی

Jenga

Jenga

امروزه بازی‌های کامپیوتری آن‌قدر زیاد شده‌اند که دیگر برای بازی‌های خارج از دنیای «صفر و یک» جایی باقی نگذاشته‌اند؛ اما بعضی از بازی‌های فکری-تمرکزی از بازی‌های کامپیوتری پیشی گرفته‌اند و طر‌فداران زیادی دارند. در بین این بازی‌ها می‌توان به بازی «جنگا» اشاره کرد که به تمرکز زیادی احتیاج دارد. این محصول از 48 قطعه‌ی چوبی تشکیل شده است؛ به این ترتیب با قراردادن 16 ردیف سه‌تایی از بلوک‌های چوبی، برج برای شروع بازی آماده می‌شود. این بازی را می‌توان به صورت یک یا چندنفره انجام داد؛ به این ترتیب که هر بازیکن، یکی از قطعات را بیرون می‌کشد و در بالای برج مستقر می‌کند. باید توجه داشت که ابتدا باید ردیف بالایی برج تکمیل شود و بعد به سراغ ردیف بالا‌تر رفت؛ به‌علاوه، قطعه‌ای که برای بیرون‌کشیدن انتخاب می‌شود، نباید از چهار ردیف بالایی برج باشد. بازیکنان باید طوری قطعات را بیرون بکشند که برج فرونریزد. با ریزش برج، بازی تمام می‌شود و کسی که مسبب آن بوده بازنده است. بسته به حساسیت بازی می‌توان قوانین بازی را میان بازیکنان تعریف کرد. در مسابقات حساس مخصوصا در مرحله‌های پایانی، قوانین را به‌نحوی تنظیم می‌کنند تا بر حساسیت مسابقه افزوده شود. برای مثال، آزادی‌عمل برای امتحان‌کردن قطعات مختلف محدود می‌شود؛ علاوه‌براین، استفاده از دو دست برای بیرون‌کشیدن بلوک چوبی ممنوع می‌شود. با قطعات جنگا، بازی‌های هیجان‌انگیز و جذاب دیگری هم می‌توان انجام داد؛ مثلا ساختن سازه‌های مختلف چوبی یا دومینو.

برج هیجان (جِـنگــا)

برج هیجان یا جنگا به زبان سواحلی (شرق آفریقا) به معنی سازه است. جنگا را یک دانشجوی انگلیسی به نام لزلی اسکات، که دوران کودکی‌اش را در آفریقا با بازی کردن با قطعه‌های ساختنی موجود در آن‌جا گذرانده بود، به وجود آورد. او این بازی را در دهه ۷۰ میلادی به انگلستان برد و به دوستانش در دانشگاه آکسفورد معرفی کرد. نام این بازی را هم از کلمه‌ای در زبان سواحیلی به معنای «ساختن» گرفته است. از سال ۱۹۸۳ میلادی که این بازی به ثبت رسیده تاکنون تعداد بسیار زیادی از آن در دنیا پخش شده و طرفداران بسیاری پیدا کرده است .

روش بازی:

هر بسته بازی دارای ۵۴ قطعه چوبی است که به شکل یک برج روی هم قرار می‌گیرند. هر ردیف برج شامل سه قطعه کنار هم چیده شده است که جهت آن‌ها عمود بر قطعه‌های ردیف قبلی است. برج کامل شده دارای ۱۸ ردیف است. فردی که برج را می‌چیند اولین حرکت را انجام می‌دهد. هر فرد باید یک قطعه از برج را بیرون کشیده و در بالای برج (در جهت درست) جاگذاری کند. از بالاترین ردیف کامل و ردیف نیمه‌ساخته بالای آن نباید قطعه‌ای برداشت. افراد به طور یکی در میان این کار را انجام می‌دهند و ارتفاع برج را تا جای ممکن زیاد می‌کنند. بازی زمانی پایان می‌یابد که فردی با برداشتن یک قطعه موجب فروریختن تمام یا قسمتی از برج شود. برنده بازی فرد قبلی است که آخرین حرکت را بدون ریختن برج انجام داده است.

قوانین بازی:

بازیکن باید فقط با یک دست کار کند (همزمان از ۲ دو دست استفاده نشود).
موقع تست کردن بلوک اگر بازیکن یک بلوک دیگر را کج کند تا بخواهد از بلوکی که به آن دست زده است انصراف بدهد باید اول آن بلوک را به حالت اولیّه برگردانده و بعد بازی را ادامه دهد.
هر بازیکنی که باعث فروریختن برج بشود بازی را باخته است و باید برای شروع بازی بعدی برج را دوباره بچیند .
هر بازیکنی که برج را چیده است باید بازی را شروع کند

دیدگاهتان را بنویسید